Twitter

Veilig werken met een Vorkheftruck

Er bestaan veel gevaren bij het besturen van een vorkheftruck. Het is daarom belangrijk dat u aantoonbaar goed bent geïnstrueerd alvorens u op een heftruck stapt!
In het bedrijfsleven is de heftruck of reachtruck een belangrijk transportmiddel geworden. Waar vroeger veel arbeidskrachten voor nodig waren om goederen te verplaatsen, zijn vele verschillende interne transportmiddelen daarvoor in de plaats gekomen. Helaas gebeuren er nog regelmatig onnodige ongevallen met een heftruck al dan niet met schade aan goederen, inventaris en gebouwen. Ook ongevallen met lichamelijk letsel en in het ergste geval met dodelijke afloop komen nog steeds voor.De inhoud van de cursus
Deze cursus is bedoeld voor medewerkers van bedrijven welke met enige regelmaat een vorkheftruck besturen. Er bestaan veel gevaren bij het besturen van een vorkheftruck. Een werkgever is daarom verplicht de betreffende werknemers grondig te instrueren en is ook verantwoordelijk voor de kwaliteit van die instructie. Veel werkgevers geven er de voorkeur
aan om dit uit te besteden.

Vooropleiding heftruck opleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen voor de heftruck cursus. Beheersing van de Nederlandse taal is wel noodzakelijk. De minimale leeftijd is 16 jaar.

Duur heftruck opleiding

De duur van de heftruck cursus is 2 dagdelen. Eén dagdeel theorie en één dagdeel praktijk.

Certificaat heftruck opleiding

Bij voldoende resultaat ontvangt de deelnemer een certificaat
“veilig werken met de heftruck”.

Locatie

Breezand ('in company' is ook mogelijk)

Schrijf u in voor deze cursus

Inschrijven gaat snel en eenvoudig

Na uw inschrijving ontvangt u van ons aanvullende informatie.Voor cursusdatums kunt u terecht bij de online agenda. Deze zal dagelijks worden bijgehouden en geupdate.

Inschrijven

Cursus aanbod

Bekijk hier welke cursussen wij u kunnen aanbieden op het gebied van veiligheid binnen uw organisatie.

Maak uw keuze

Bel mij terug

Wenst u vrijblijvend meer informatie over onze cursussen & diensten, laat u dan door ons terug bellen.