Twitter

Over ons

Jacob Jongejans is de naam; eigenaar van VIB Advies in veiligheid en gecertificeerd veiligheidskundige. Door jarenlange ervaring met machinebouw, metaalverwerkende-, bouw-, loon- en aannemingsbedrijven kan ik U adviseren op VGM- gebied en met CE-richtlijnen. Ook kan ik U van dienst zijn met het begeleiden van certificeringstrajecten en het geven van VCA-cursussen. Mijn visie op veiligheid. Een veilige werkomgeving bereik je alleen als er sprake is van bewustzijn van mogelijke risico’s. Dit begint bij een gedegen werkvoorbereiding waarbij aandacht voor alle risicovolle factoren van essentieel belang is.

Naast alle te nemen maatregelen is de houding van de betrokken werknemers cruciaal voor een veilig verloop. Mijn overtuiging is dat een goed functionerend veiligheidssysteem de productiviteit geenszins in de weg staat maar juist productie verhogend werkt. Graag licht ik dit in een persoonlijk onderhoud toe om mijn overtuiging tot de uwe te maken.

Wat kan VIB Advies in veiligheid voor u betekenen?

VIB Advies in veiligheid kan voor u de risicobeoordeling uitvoeren, u adviseren bij het samenstellen van het technische dossier, inventariseren welke (geharmoniseerde)Normen van toepassing zijn. Kortom alles wat nodig is om de juiste veiligheidsmaatregelen te realiseren.

VCA certificering, waarom?

VCA certificering is een nuttig middel om in één keer aan te tonen dat uw bedrijf op een groot aantal punten voldoet aan de eisen op het gebied van veiligheid, gezondheid en milieu

VCA certificering, wat is dat precies?


VCA staat voor VGM Checklist Aannemers (VGM is Veiligheid, Gezondheid en Milieu). De VCA checklist is een vragenlijst die gebruikt wordt voor en door aannemers (opdrachtnemers, contractors) die bij opdrachtgevers werkzaamheden verrichten. VCA certificering is meer dan het volgen van een checklist. Het is een veelzijdig en compleet programma waarmee uw organisatie objectief en structureel kan worden getoetst en gecertificeerd op veiligheid, gezondheid en milieu.

Voor welke activiteiten is VCA certificering bedoeld?

Het VCA certificaat is bedoeld voor bedrijven die werkzaamheden uitvoeren met verhoogd risico. Bijvoorbeeld werkzaamheden in fabrieken, installaties, op werkplaatsen en projectlocaties.

Voordelen van VCA certificering
VCA certificering heeft veel voordelen: minder ongevallen, minder verzuim als gevolg van arbeidsongevallen, minder arbeidsongeschikten, minder kans op calamiteiten, meer aandacht voor het milieu, betere werkomstandigheden. Kortom: een veilige en gezonde werkomgeving.

Wat moet u doen om het VCA certificaat te behalen?
Om de VCA norm eenvoudig en praktisch te vertalen moet de organisatie kort samengevat voldoen aan de volgende vier onderdelen:

• Uw bedrijf beschikt over een actuele RI&E (risico inventarisatie en evaluatie)
waarin de risico’s per functie in kaart zijn gebracht.

• U heeft een overzicht van uw middelen/materieel en deze worden jaarlijks
periodiek gekeurd.

• Uw operationele medewerkers hebben een geldig VCA basisveiligheid diploma en de leidinggevenden een geldig VCA VOL diploma. Door u ingehuurde ZZP-ers beschikken ook over VOL-VCA.

• U beschikt over een VCA handboek waarin u aangeeft op welke wijze uw organisatie voldoet aan de gestelde eisen van de VCA-checklist.

Wat kunnen wij voor u doen?
Graag begeleiden we u bij het opstellen van het handboek met bijbehorende formulieren.

Uitgangspunten:
Een duidelijk en compact handboek, zo weinig mogelijk formulieren en zo min mogelijk

Administratieve handelingen

• Het verzorgen van cursussen VCA-basis en VCA-vol!
• Ondersteuning bij het maken van de RI&E.
• Ondersteuning bij de opzet van een materieel beheersysteem
• Verzorgen van de keuringen.

Neem vrijblijvend contact met ons op

Wij beantwoorden graag al uw vragen

Heeft u een vraag? Stel hem ons gerust, of kijk of uw antwoord te vinden is op de veelgestelde vragen pagina. Staat uw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een email bericht en wij beantwoorden graag al uw overige vragen.

Veelgestelde vragen

Cursus aanbod

Bekijk hier welke cursussen wij u kunnen aanbieden op het gebied van veiligheid binnen uw organisatie.

Maak uw keuze

Bel mij terug

Wenst u vrijblijvend meer informatie over onze cursussen & diensten, laat u dan door ons terug bellen.